Sokerointi

Sokerointi on hygieeninen ja hellävarainen tapa päästä eroon häiritsevistä ihokarvoista.

Sokeroinnissa ihokarva poistetaan kokonaan ihonlämpöisen sokerimassan ja oikean tekniikan avulla. Sokeritahna koostuu luonnollisista ainesosista, vedestä ja fruktoosista/glukoosista, joten periaatteessa sitä voisi vaikka syödä.

 

Sokeroinnit miehille

 

Sokerointipaketit


– 10 % kun sokeroidaan vähintään kolme aluetta

 

 

Kuinka sokerointi tehdään

Sokeroinnissa karvanpoisto tehdään myötäkarvaan, karvan kasvusuuntaan, jolloin karva ei katkea eikä karvatuppi ärsyynny. Sokeri ei riko myöskään ihoa. Sokerointi on näin ollen vahaamista huomattavasti hellävaraisempi tapa poistaa ihokarvoja. Usein myös iho, joka on ärtynyt ihokarvojen sheivaamisesta, rauhoittuu sokerointien myötä. Sokerointi sopii sekä miehille että naisille, kaikenlaisille karvoille ja ihoille. Fabelessa sokeroimme mm. sääret, reidet, bikinialueen, brassi alueen, käsivarret, kainalot, ylähuuli, leuka, posket, nenä- ja korvakarvat, selkä- ja rintakarvat.

Sokeri tarttuu vain karvoihin ja ihonpinnalla oleviin kuolleisiin ihosoluihin, jolloin se samalla kuorii ihoa hellävaraisesti. Lopputuloksena on karvaton silkinpehmeä iho.

Sokerointi ei ole varsinkaan ensimmäisillä kerroilla täysin kivutonta. Karvanpoisto suoritetaan aina kuitenkin niin nopeasti ja kivuttomasti kuin se vain on mahdollista. Pitkäaikainen ja säännöllinen sokerointi muuttavat karvan hentoisemmaksi ja harvemmaksi, jolloin toimenpide muuttuu lopulta huomattavasti helpommaksi.
Tarpeellinen karvanpituus on noin 5mm tai yli, jolloin karvassa on tarpeeksi tarttumapinta-alaa, ja näin se irtoaa kertarepäisyllä. Liian lyhyessä karvoituksessa sokerointi kestää kauemmin, sattuu enemmän eikä lopputulos ole niin sileä kuin voisi olla.

Kauanko sokeroinnin tulokset näkyvät

Karvat pysyvät sokeroinnilla poissa 3-8 viikkoa. Vaihteluväli selittyy useilla eri tekijöillä.
Sokeroitaessa poistetaan kaikki ne karvat, jotka ovat näkyvissä ihon pinnan päällä. Ihon pinnan alla on kuitenkin koko ajan kasvun eri vaiheissaan olevia karvoja. Karvojen takaisinkasvun nopeus riippuu siitä, missä kasvuvaiheessa kukin pinnan alla oleva uusi karva on. Jos karva on vasta karvanaihe juuritupen pohjalla, sen kasvu ihon pinnalle asti kestää nelisen viikkoa. Jos taas karva on kasvanut jo pitkälle lähelle ihon pintaa, se tulee läpi ihosta jo muutamassa päivässä.

Karvat kasvavat takaisin yksi sieltä ja toinen täältä, harvakseltaan ja pikkuhiljaa seuraavien viikkojen aikana. Sokeroitaessa karva on irronnut juuritupestaan ja sen takaisinkasvu vie näin kauemmin aikaa kuin terällä ajettaessa. Sokeroidessa karva ei myöskään kasva takaisin kutiavana sänkenä. Ajan myötä karvankasvu heikkenee ja karva pehmenee, kun sokerointi suoritetaan säännöllisesti.

 

Sokeroinnin jälkeen

Heti sokeroinnin jälkeen on hyvä välttää hikoilemista ja kuumaa (sauna, solarium, aurinko). Päälle kannattaa valita löysähköt hengittävät vaatteet. Iholle ei sokerointia seuraavan 12 tunnin aikana ole hyvä levittää deodoranttia, meikkiä tai itseruskettavia tuotteita.

Sokerointien väleillä ihoa on hyvä kuoria ja kosteuttaa säännöllisesti, jotta uudet ihon pintaa kohti kasvavat karvat pääsevät vaivattomasti kasvamaan ihon läpi. Kuolleet ihosolut saattavat nimittäin tukkia karvatupen suun ja estävät joskus uuden karvan esiintulon. Tällöin saatat tuntea ihosi kutiavaksi ja ihoon voi tulla näppylöitä. Kuiva iho on alttiimpi tällaisille reaktioille.

Fabelessa käytämme turvallisia ja laadukkaita Sweet Body- vartalosokereita. Niissä on käytetty ainoastaan luonnollisia aineosia ja ne sopivat kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja allergiselle iholle.